Csarnoképítés - Új terménytároló,
állattartó épület, vagy gépszín?

VÁLASSZON ÖN IS SWEDSTEEL MEZŐGAZDASÁGI CSARNOKOT 1.000-től 10.000m2-ig!

Kérjen ajánlatot most!

ACÉLVÁZAS CSARNOKÉPÍTÉS saját, hazai gyártású anyagokkal:

VÁZÁLLÍTÁS
BURKOLATÉPÍTÉS (trapézlemezek, szendvicspanelek)
SZEGÉLYEZÉS, UTÓMUNKÁK
MŰSZAKI TÁMOGATÁS az ajánlattól a kész csarnokig
SZAKKIVITELEZÉS, SZAKTERVEZÉS PARTNEREKKEL

A Swedsteel-Metecno

25 éves csarnokgyártási tapasztalattal bíró hazai könnyűszerkezetes acélcsarnok gyártó vállalat, aki a mezőgazdaság és agrárium minden jellegű épületigényére kínál komplett megoldást.

Az agrárszektor számára létrehozott Swedsteel csarnokok változatos mezőgazdasági tevékenységeknek nyújtanak teret, mint gép- és terménytárolás, növénytermesztés, illetve állattenyésztés és –tartás, nyitott-zárt színek és meglévő épületek felújításai.

A Swedsteel már az első tervezési lépésektől segít a helyszíni mérnöki egyeztetéssel, pályázatokhoz is felhasználható komplett ajánlatokkal és kivitelezői, tervezői ajánlással.

A Swedsteel agrár csarnokok gazdaságosak, tartósak, a funkció mellett a szigorú működési előírásoknak, szabályoknak és rendeleteknek maximálisan megfelelnek és az időjárástól független rendkívül gyors kivitelezést biztosítanak, így az építkezést úgy tervezheti, hogy az Ön gazdálkodását nem zavarja.

KÉRJEN AJÁNLATOT ÉS VEGYE IGÉNYBE
MŰSZAKI TÁMOGATÁSUNKAT MOST!

Tudjon meg többet a Swedsteel acélcsarnokokról!

Az acélcsarnokokról

Bármilyen épületről is legyen szó, létrejöttének a célja mindig valamilyen emberi tevékenység igényeinek a kiszolgálása. Az épület alapvető feladata az, hogy teret biztosítson a különböző gazdasági, ipari, kereskedelmi, lakossági és egyéb más tevékenységek számára, ebből kifolyólag a funkcionális és technológiai követelmények döntően meghatározzák kialakítását. Az épületek tervezése során törekedni kell arra, hogy az épületszerkezeti kialakítás a legnagyobb hatásfokkal elégítsék ki a benne zajló tevékenység igényeit, így nagyon fontos a megvalósulás folyamata során a különböző szakmakörök közötti folyamatos kommunikáció és együttműködés.

Egy termelési folyamat minősége, hatékonysága és gazdasági megtérülése akkor a legmagasabb fokú, ha az épület és a benne zajló tevékenység egy jól működő, logikusan összehangolt rendszert alkot. Minden funkció, minden tevékenység más-más igényeket állít az épületeivel szemben. Hiába működik egy technológiai folyamat tökéletes gépezetként, ha az azt körülvevő épület nem nyújtja a legoptimálisabb körülményeket számára. Ebből kifolyólag nagyon fontos, hogy a funkciók állította követelményeket figyelembe vegyük az épület megalkotása során. Ilyen alapvető igények pl.: a megfelelő alaprajzi kialakítás, szükséges belmagasság, szerkezeti elemek távolsága, hőszigetelő képesség, átszellőztetett vagy légzárt helyiségek, vízelvezetés módja, stb…

Ezen kívül meg kell fontolni, hogy milyen típusú épületrendszert, milyen alapanyagok felhasználásával kívánunk létrehozni, mivel ezek a tényezők a beruházás költségeit és a kivitelezési időt nagymértékben befolyásolják.

Az acél könnyűszerkezetes épületrendszerek számos előnnyel rendelkeznek. A szerkezeti rendszer elemei méretpontosan előgyártottak, így szerelésük kevesebb helyszíni munkát és időt igényel. A milliméter pontosságú előregyártás lehetővé teszi az igénybevételeknek leginkább megfelelő, gazdaságos szerkezet tervezését. Az acél alapanyag a nagy szilárdságának, megbízható anyagminőségének és kis önsúlyának köszönhetően nagy nyílásközök áthidalását, magas szintszámok létrehozását, azaz optimális szerkezeti rendszer kialakítását eredményezi. Ezen kívül nagy előny, hogy az acél könnyűszerkezetes épületrendszerek egyszerűen megerősíthetőek, bővíthetőek, illetve elbonthatóak.

Ahogyan az előző pontokban is említetésre került, nagyon fontos az épület és a benne helyet foglaló technológia szoros együttműködése. Ebből kifolyólag a következő bekezdésekben csoportosítjuk a különböző épülettípusokat és azok legjellemzőbb szerkezeti kialakításait az alapvetőbb mezőgazdasági és ipari tevékenységek, funkciók igényeihez igazodva.

A mezőgazdasági épületekről

Az agrárszektor számára létrehozott épületek változatos mezőgazdasági tevékenységeknek nyújtanak teret. A leggyakoribb gazdasági funkciók a különböző gép- és terménytárolás, növénytermesztés, illetve állattenyésztés és -tartás. Többek között már az is alapvetően meghatározza az épület szerkezeti rendszerét, hogy milyen típusú növényt kívánnak termeszteni, illetve hogy milyen fajtájú állatot akarnak tenyészteni benne.

MIT TUD A SWEDSTEEL CSARNOK?

A különböző tárolási és raktározási funkciókra, termelőtevékenység és gyártás végzésére alkalmas szigeteletlen és hőszigetelt épületek, vagy akár oldalfal nélküli nyitott tároló színek.

Mezőgazdasági funkciókra tervezve

A svédacél minőségi alapanyag, a korszerű gyártástechnológia és a komplexen tervezett, gyártott épületrendszerek garantálják a tartósságot és a hosszú távú biztonságos működést.

Tartós, biztonságos, hosszú távú

A Swedsteel csarnokok rendkívül gyors felépítést és gazdaságos árat garantálnak köszönhetően az alapanyagnak, technológiának és száraz kapcsolatokkal történő kivitelezésnek. A tervezéstől a használatbavételig szükséges időtartam akár 10-15 hétre is lecsökkenthető.

Gazdaságos, gyors kivitelezés

A Swedsteel csarnokok megfelelnek a legszigorúbb előírásoknak (pl.: építésügyi, tűzvédelmi, állattartási, környezetvédelmi, stb. szabályok). Az aktuális pályázatokhoz a műszaki tartalom előkészítés és a komplex árajánlat ad segítséget.

Jogszabályoknak, előírásoknak való megfelelés, pályázati segítség

Komplett mérnöki segítséget kínálunk, a helyszíni első tervezési egyeztetéstől, a tervezői kiajánláson, a komplex árajánlat elkészítésén, pályázati segítségnyújtáson át a tapasztalt, megbízható kivitelezői partnerek bevonásáig.

Mérnöki segítség a tervezéstől a megvalósításig

Beruházó-Gyártó-Tervező-Kivitelező: szoros csapatmunka a kezdettől az átadásig, ezáltal hatékonyság, műszaki és anyagi gazdaságosság, problémamegelőzés, gyors megvalósítás

NYUGALOM, GONDMENTES ÉPÍTÉS

MILYEN IGÉNYEKET SZOLGÁLNAK KI A SWEDSTEEL MEZŐGAZDASÁGI CSARNOKOK?

TERMÉNYTÁROLÓ CSARNOKOK

A szemes termények biztonságos síkpadozatos elhelyezésére szolgáló csarnokok formáját és műszaki megoldásait a tárolt gabona mennyisége, fajtája illetve a be- és kitárolás műveletének akadálymentes kiszolgálása határozza meg. Emiatt javasolt a szokásosnál nagyobb tetőhajlású acél váz, gerinc alatt végigfutó szállítószalag elhelyezése, a termény oldalnyomására méretezett vasbeton támfalon kívül lehorgonyzott acél váz, vagy például a speciális, gyárilag belső páramegkötő filcréteggel ellátott tetőfedő trapézlemezek alkalmazása. Nagyon fontos és nem elhagyható a belső tér megfelelő (természetes vagy gépi) átszellőztetése a termény védelme érdekében.

A terménytároló épületek általános jellemzői

A terménytároló épületek leggyakrabban valamilyen betakarított növény raktározására nyújtanak teret.

A mezőgazdasági tároló épületek esetén általánosan elmondható, hogy:

 • A tetőszelemeneken fekvő tetőburkolati rendszer többnyire trapézlemez, amely belső oldali felületén gyárilag elhelyezett antikondenzációs, páramegkötő filcbevonat van. Ennek célja a hőmérséklet ingadozásból származó, az acéllemez felületen kicsapódó párának a megkötése, felfogása. Ezáltal az épületben tárolt termék védve van a rácsepegő nedvességtől.
 • Az ilyen típusú épületek hosszirányban egymás után sorolt, főtartó keretállások sorozatából jön létre. A keretállások közötti optimális távolság kb.:5.00-7.00m.
 • Jellemzően szimmetrikus nyeregtetős kialakításúak az épületek kb.: 7.00-15.00 fokos tetőlejtéssel
 • Az általános vállmagasság kb.: 4.00-7.00m között mozog. (egyedi igények befolyásolhatják)
 • Az acél főtartószerkezet lehet melegen hengerelt „I” tartós oszlop és „I” tartós gerenda. Ekkor tárolás szempontjából jól kihasználható a szabad belmagasság.
 • A rácsostartós tető- és/vagy falszerkezet súly- és költséghatékonyabb megoldást jelent, viszont ekkor a szabad belmagasság csökken.
 • Az épületben gyakran helyeznek el szállítószalag rendszert. Ez lehet az épületszerkezettől elkülönülve, de lehet olyan eset is, hogy a főtartó szerkezeti rendszerhez kapcsolódik. Ilyenkor többnyire a gerinc vonala alatt helyezkedik el és a főtartó gerendákra terhel a szállítószalag. Ezt az épület tervezése során figyelembe kell venni!

A terménytároló épületek esetén az oldalfal szerepe szempontjából alapvetően két csoport létezik. Az egyik típus esetén az oldalfal térelhatároló szereppel bír, míg a másik esetben teherhordó funkciót is kap.

Épület, ahol az oldalfal térelhatárolás:

 • Ebben az esetben a főtartó oszlopokon vízszintesen fektetett Z-C falvázgerendák helyezkednek el, amelyre függőleges helyzetű faltrapézlemez burkolat kerül. Az oldalfalburkolat alapvetően térelhatároló szerepet tölt be, a meteorológia terheken kívül más hatás nem éri őt.
 • Az ilyen épületekben többnyire olyan terményt, takarmányt vagy más ömlesztett anyagot tárolnak, amelyek az épület belterében úgy képeznek halmot, hogy nem terhelnek a falakra, így oldalnyomást nem fejtenek ki rájuk.

Épület, ahol az oldalfal teherhordó szereppel is bír:

 • Ekkor a csarnok oldalfala monolit vasbeton- vagy vasalt zsalukő támfal.
 • Az épületben tárolt anyaghalmaz ráterhel az a falakra, így oldalnyomást fejt ki rájuk. Ebből kifolyólag a falnak megfelelő teherbírással kell rendelkeznie. A támfalat alapjában véve lehet úgy tervezni, hogy teherviselési szempontból az acél főtartószerkezettől függetlenül viselkedik. Ekkor a vasbeton alapozással nyomatékbíró jelleggel össze kell vasalni a falat. Ezen kívül olyan eset is lehet, hogy a fal részben átadja a terheit az acél oszlopoknak. Ebben az esetben az alapozási rendszerrel és az oszlopokkal is biztosítani kell a nyomatékbíró kapcsolatot.
 • A támfal helyzete 3 féle lehet: - a fal külső síkja megegyezik az acéloszlop belső síkjával, - a fal és az oszlop belső síkja azonos, illetve a falbelső síkja és az oszlop külső síkja azonos.
 • A támfal jellemző magassága 2.50-4.00m és vastagsága 20-30cm.

ÁLLATTARTÓ ÉPÜLETEK

A haszonállattartás velejárója a magas ammóniatartalmú levegő és környezet, amely rendkívüli igénybevételnek teszi ki az épületszerkezeti elemeket, így már a tervezés során is komoly hangsúly kell fektetni az anyagok és a felhasznált technológia kiválasztására. A Swedsteel-Metecno csarnokai köszönhetően a rendkívül széles termékskálának és az átgondolt, magas minőségű rendszerelemeknek az ilyen, és egyéb speciális igényekre is optimális megoldást tudnak kínálni.

A baromfitartó- és nevelő épületek általános jellemzői

Mélyalmos tartásforma

Ezen tartásforma szerint a nevelt állat a földön, szalmával almozva „mélyalmon”, a természetes környezetéhez hasonló formában él.

A tartásforma által megkívánt követelmények:

 • Az épületet „állományváltáskor” többnyire tolólapos kistraktorral takarítják, ezért fontos az épületszerkezetek (oszlopok) védelme az esetleges ütközésektől. Ebből kifolyólag kb. 30cm magas vasbeton lábazat kialakítása szükséges az épület körvonala mentén. Az acéloszlopok védelmét jelentheti, ha a lábazati fal és az alapozási rendszer nyomatékbíró módon össze van vasalva és a főtartó acéloszlop közvetlenül a lábazati fal tetejéről indul. Ezen kívül egy másik jellemző megoldás lehet, ha a főtartó oszlop és a lábazati fal belső síkja azonos, vagy a lábazati fal külső síkja és a főtartó oszlop belső síkja megegyezik. (ábra)
 • Fontos, hogy az épület belső felületei jól moshatóak és fertőtleníthetőek legyenek. Ebből kifolyólag a kerülni kell a nagy felületi merevítő bordázattal ellátott burkolatokat. Javasolt a mikrobordázott fegyverzetű szendvicspanel alkalmazása, lehetőleg függőleges helyzetben beépítve, ezáltal megkönnyítve a felület tisztíthatóságát. A szendvicspanel burkolatot javasolt a főtartó oszlop belső oldalára rögzíteni. Ha ez mégsem megoldható, és a szendvicspanel az oszlop külső oldalára kerül, akkor fokozottan ügyelni kell a szerkezeti elemek közötti illesztések, csatlakozások tisztaságára.
 • A főtartó oszlop és gerenda esetén nem javasolt a rácsostartós kialakítás, mivel a mélyalmos állattartásban igen jelentős a porkeletkezés és lerakódás. Ebből kifolyólag a leginkább ajánlott az „I” tartós főtartószerkezeti rendszer alkalmazása.
 • Az épületben kialakításra kerülő technológia alapvető része az etető és itatórendszer, amelyet 3,00m-enként kell a főtartószerkezetre függeszteni. Ezért az épület főtartó keretállásait ehhez igazodva 3,00m-enkénti kiosztásban kell tervezni.
 • Az épület jól szellőztethető kell, hogy legyen, ezért nagyon fontos az optimális geometriai kialakítása. A megfelelő szellőzést a leginkább az elnyújtott téglalap alaprajzú épület segíti. Ebből a szempontból az optimális fesztáv/épülethossz arány ~0,12-0,16 között van. Ezen kívül a megfelelő szellőzést az épület belterének légköbmétere is nagyban befolyásolja. Az optimálisnak nevezhető épület 2.50-3.00m vállmagasságú, kb. 15 fokos tetőlejtésű.

Ketreces tartásforma

Az ilyen típusú tartásforma esetén az állatok ketrecekben vannak elhelyezve és a tevékenység leggyakoribb célja a tojástermelés.

A baromfi istállók legfőbb épületszerkezeti követelményei megegyeznek, ebből kifolyólag a mélyalmos állattartás esetén felsorolt igények, jellemzők és követelmények alapvetően igazak a ketreces tartásformánál is.

Különbségek a mélyalmos tartásformával szemben:

 • Mivel az állatok az épületben telepített ketrecekben vannak elhelyezve, így nincs tolólapos trágyakihordás. Ennek okán a beton lábazat nem kap kiemelt épületszerkezeti szerepet.
 • A technológia nem határozza meg a főtartó keretállások kiosztásának távolságát, így egyéb statikai és épületszerkezeti szempontból tervezhetőek. Ekkor a fesztáv függvényében az optimálisan alkalmazott keretállás távolságok kb.: 5.00-7.00m.
 • Az épületek vállmagasságát befolyásolja a beszerelt ketrecrendszer szintszáma. A tartásforma épületei jellemzően 4,00-7,00m vállmagassággal készülnek.
 • Legjellemzőbb épületméretek: (az állatok száma általában 10-100ezer darab/épület) 12.00-16.00 x 50.00-100.00m

Megjegyzés: A galamb-, nyúl- és prémesállat-tartás esetén a ketreces tartásformával azonosak a technológiai és épületszerkezeti igények.

A sertéstenyésztő- és hizlaló épületek általános jellemzői

A sertésnevelés egy több lépésből álló folyamat, amely alapvető részei a vemhesítési és kihordási időszak, a fiaztatás, majd a nevelés és hízlalás. Ebből adódóan elmondható, hogy a különböző fázisok más-más technológiai és épületszerkezeti igényeket követelnek.

A tenyésztési folyamat fázisai meghatározzák az épület belső kialakítását. A csarnokok jellemzően rekeszekre, termekre és helyiségekre oszthatóak a benne zajló tevékenységnek megfelelően:

 • Koca- és kanszállások
 • Fiaztató helyiség
 • Nevelő termek

A sertéstartó istállók méretét és elrendezését alapvetően meghatározzák a rendelkezésre álló telek adottságai. Ebből adódóan az épület alapvetően lehet „egysoros” vagy „kétsoros” kialakítású.

 • A keskenyebb, elnyújtottabb alaprajzi területű telkek esetén az úgynevezett „egysoros” kialakítású épület a jellemző. Ez egy kevésbé gazdaságos megoldás, mert a különböző technológiai folyamatok helyiségeinek elrendezése nem a legoptimálisabb.
 • Az „egysoros” változat esetén hosszirányban, az épület egyik felében egy folyosó helyezkedik el, amely alapvetően etető, takarító és ellenőrző funkciót tölt be. Az épület másik felében, hosszirányban egymás után sorolva helyezkednek el a sertéstartáshoz tartozó további funkciók helyiségei.
 • Az ilyen típusú épület jellemzően keskeny téglalap alaprajzzal rendelkezik. Jellemzően a kis fesztáv és a ketté osztott hosszirányú kialakítás miatt elterjedt a fél- vagy aszimmetrikus nyeregtetős szerkezeti rendszer. A tartószerkezet súlya csökkenthető és optimálható azáltal, hogy egy sor közbenső oszlopot helyeznek el a folyosót a többi helyiségtől elválasztó sávban.
 • Az épületek esetén kb.: 1.00m magas beton lábazati fal kialakítása szükséges annak érdekében, hogy az épület szerkezeti elemeit megvédje az esetleges ütközésektől.
 • Az épületben élő állatok számára fontos a megfelelő hőmérséklet biztosítása, ezért javasolt a hőszigetelt szendvicspanel alkalmazása.
 • Az „egysoros” változatok esetén a jellemző épületszélesség 5.00-7.00m.
 • A technológia nem határozza meg a főtartó keretállások kiosztásának távolságát, így egyéb statikai és épületszerkezeti szempontból tervezhetőek. Ekkor a fesztáv függvényében az optimálisan alkalmazott keretállás távolságok kb.: 4.00-6.00m.
 • Az épületek általános vállmagassága kb.: 3.00-5.00m.

Ha a telek adottságai lehetővé teszik, akkor a gazdaságosabb, „kétsoros” kialakítású épületek a jellemzőek.

 • A „kétsoros” változat esetén az épület középső szakaszán egy hosszirányú folyosó helyezkedik el és mellette két oldalt a további technológiai helyiségek kapnak helyet.
 • Az épületek többnyire szimmetrikus nyeregtetős kialakításúak.
 • A csarnok jellemző minimális fesztávolsága kb.: 7.00-8.00m
 • A „kétsoros” kialakításnak köszönhetően akár 2 sor főtartóoszlop is elhelyezhető a csarnok hossza mentén. Ezáltal csökkenthetőek a főtartószerkezeti elemek méretei.
 • Az „egysoros” tartáshoz hasonló módon kell a lábazati falat kialakítani, illetve a tartószerkezeti rendszerre vonatkozó tulajdonságok (keretállás távolság, vállmagasság) is azonosak.

A tehenészeti épületek általános jellemzői

A szarvasmarhatartás alapvető tulajdonságai, amelyek az épületszerkezeti kialakítást befolyásolják hasonlóak a sertéstartáséhoz.

 • Az állatok úgynevezett „állásokban” vagy „boxokban” kapnak helyet, amelyeket többnyire csővázas keretek választanak el egymástól.
 • Az épületben az állások között etető- és kezelőfolyosók kapnak helyet
 • Van lehetőség közbenső oszlopsorok elhelyezésére, így optimálva a főtartószerkezeti rendszert.
 • Az sertéstartáshoz hasonló módon kell a lábazati falat kialakítani, illetve a tartószerkezeti rendszerre vonatkozó tulajdonságok (keretállás távolság, vállmagasság) is azonosak.
 • Az épületben élő állatok számára fontos a megfelelő hőmérséklet biztosítása, ezért javasolt a hőszigetelt szendvicspanel alkalmazása.

GÉPTÁROLÓ SZÍNEK

A legegyszerűbb épület a gépek, eszközök esőtől, hótól való megóvására az oldalfalak nélküli fedett szín, nagy teherbírású és tartós acél tartóvázzal és egyrétegű trapézlemezes tetőfedéssel. Fokozottabb védelmet és biztonságot nyújt a zárt csarnok, önhordó tető- és falburkolattal, hőszigetelés nélküli trapézlemezeléssel. Magasabb igény esetén kisebb vastagságú, hőszigetelt szendvicspaneles burkolat is alkalmazható, a csarnok belső terének nyári túlmelegedése és a téli elfagyások elkerülése érdekében.

A nyitott oldalú tárolóépületek általános jellemzői

Az oldalfal nélküli tároló épület alapvető feladata, hogy egy csapadéktól védett teret biztosítson az alatta elhelyezett anyagoknak, eszközöknek. Többnyire az ilyen épületekben levágott, kiszárított és kazlakba rendezett szálastakarmányt (széna, lucerna, lóhere,stb) vagy valamilyen mezőgazdasági gépet, gépeket (traktor, kombájn, stb) tárolnak.

Az oldalfal nélküli tároló épület tulajdonságai:

 • Az ilyen típusú épületek hosszirányban egymás után sorolt, főtartó keretállások sorozatából jön létre. A keretállások közötti optimális távolság kb.:5.00-7.00m. Ezt befolyásolhatja a tárolni kívánt anyag (kazal) vagy mezőgazdasági gép mérete.
 • Jellemzően szimmetrikus nyeregtetős kialakításúak az épületek kb.: 7.00-15.00 fokos tetőlejtéssel
 • Az általános vállmagasság kb.: 4.00-7.00m között mozog. (egyedi igények befolyásolhatják)
 • Az acél főtartószerkezet lehet melegen hengerelt „I” tartós oszlop és „I” tartós gerenda. Ekkor tárolás szempontjából jól kihasználható a szabad belmagasság.
 • A rácsostartós tető- és/vagy falszerkezet súly- és költséghatékonyabb megoldást jelent, viszont ekkor a szabad belmagasság csökken.
 • Az épület globális merevségét a tetősíkban szélrácsok a falsíkban pedig andráskeresztek (jellemzően húzott pótátlós) biztosítja. Ha a falban andráskereszt merevítő nem alkalmazható (pl.: ha gép akar közlekedni az oszlopok között), akkor az adott oszlopok között nyomatékbíró, kapcsolatokkal, merev keretet kell létrehozni.
 • Az épület tetőburkolata acél trapézlemez, amely a másodlagos teherhordó szerkezeti rendszerre (tetőszelemenek) fekszik fel.
 • Tároló épületek oszlopai közötti gépközlekedés esetén fokozottan vigyázni kell a főtartószerkezetek védelmére. Kerülni kell az esetleges ütközéseket.

KÉRJEN AJÁNLATOT ÉS VEGYE IGÉNYBE
MŰSZAKI TÁMOGATÁSUNKAT MOST!

HOL TART A CSARNOKA MEGVALÓSÍTÁSÁBAN, HOGYAN TOVÁBB?

ÉPÍTTETŐI IGÉNYE MEGVAN, HOGYAN TOVÁBB?

Állunk rendelkezésére a tervezendő és megvalósítandó épület funkciójának megfelelő és optimális kialakítás megtalálásában. Ha már a fő kiindulási adatok (funkció, alaprajzi méret, magasság, hőszigetelési igény, külső megjelenés, belső térelválasztás) megvannak, Swedsteel szaktervező partnereink velünk közösen segítik a pontos kialakításban, először az építési engedélyeztetési folyamatban, későbbi fázisban a kiviteli tervek elkészítésében. Így a megtervezett épület műszaki paraméterei minden igényének megfelelnek majd, és a megvalósítási szakasz zökkenőmentes lesz.

TERVEZŐJE MEGVAN, HOGYAN TOVÁBB?

Felvesszük a kapcsolatot a tervezőjével és a tervek végső elkészítésében szívesen együttműködünk vele, annak érdekében, hogy a csarnok műszakilag megfelelő, könnyen kivitelezhető, és mégis gazdaságos legyen. Az elkészült építési engedélyezési tervek alapján - amely a folyamatos együttműködés révén a legoptimálisabb műszaki paramétereket fogja már eleve tartalmazni – már ki tudjuk dolgozni az épületre az árajánlatunkat, amely ekkorra már a megfelelően meghatározott műszaki tartalom alapján kellő részletezettséggel készül el. Amennyiben ajánlatunk elnyeri tetszését, úgy közösen folytathatjuk tovább a munkát a kiviteli tervezéssel, annak építtetői jóváhagyása után pedig a kivitelezési szakasszal is.

TERVEI ELKÉSZÜLTEK? HOGYAN TOVÁBB?

Ha már engedélyezési tervvel rendelkezik, akkor áttekintjük a terveket, és műszaki javaslatokat teszünk a legmegfelelőbb megoldásokra, hiszen ebben a fázisban még több részletkérdés nyitott. A kitisztázott műszaki tartalom alapján a legnagyobb aprólékossággal elkészítjük az épülete megvalósítására vonatkozó árajánlatunkat. Az ajánlat műszaki tartalma ekkor már a teljes könnyűszerkezetes csarnokra vonatkozóan tartalmazni fog minden felmerülő költséget, igény esetén kivitelezéssel együtt. A kiviteli tervek elkészülte után a kivitelezést Swedsteel szakkivitelezőnk végzi a mi vezetésünkkel, koordinálásunkkal. Az összes acél anyag, szerkezeti elem beszállítását mi ütemezzük saját gyártással, így egy kézben tudhatja épületét.

KÉRJEN AJÁNLATOT ÉS VEGYE IGÉNYBE
MŰSZAKI TÁMOGATÁSUNKAT MOST!

MINEK KÖSZÖNHETŐ A SWEDSTEEL CSARNOKOK KIEMELKEDŐ HASZNÁLATI MINŐSÉGE, MEGBÍZHATÓSÁGA ÉS TARTÓSSÁGA?

PRÉMIUM MINŐSÉGŰ SVÉDACÉL ALAPANYAG

MIÉRT FONTOS A JÓ MINŐSÉGŰ ACÉL?

Tartószerkezetnél ez nem kérdés: az acél minősége alapvetően határozza meg az épületszerkezet teherbírását.
Tető- és falburkolatoknál
kevésbé ismert az acél minőségének szerepe, pedig kifejezetten fontos a tartósság és fizikai ellenálló képesség:
pl. jó, ha a tető lépésálló, és nem ázik be, vagy ha a fal kevésbé sérülékeny, és ellenáll az ütközéseknek, ütődéseknek sérülés nélkül.

IDŐTÁLLÓ HORGANYZÁS

MIÉRT FONTOS A JÓ MINŐSÉGŰ HORGANYZÁS?

A kiváló acél szükséges, de nem elegendő a feltétele a Swedsteel minőségnek: a megfelelő vastagságú horganyréteg teszi teljessé a fizikai tulajdonságokat. A cink:

 • szoros kémiai kapcsolatot létesít az acélmaggal, ezáltal megvédve az acélt az időjárástól
 • biztosítja a korrózióval szembeni ellenállást
 • sérülés esetén „öngyógyító” folyamatot indukál és javítja a sérült felületet  

EXTRA VÉDELMET BIZTOSÍTÓ SZÍNBEVONAT

MIÉRT FONTOS A JÓ MINŐSÉGŰ SZÍNBEVONAT?

A minőség koronája a megfelelő fizikai és esztétikai tulajdonságokkal rendelkező többrétegű színbevonat.
Egyszerre nyújt extra védelmet és biztosít esztétikus megjelenést.
A megfelelő színbevonat jelentős szerepet gyakorol a tartósságra és ellenállóképességre, sőt a széles színválasztéknak köszönhetően mindenki megtalálja az igényeinek és ízlésének megfelelő választást.

HAZAI LEGMODERNEBB GYÁRTÁSTECHNOLÓGIA

MIÉRT FONTOS A GYÁRTÁSTECHNOLÓGIA?

A gyártástechnológia minőségre gyakorolt hatása egyértelmű: a gyártási precizitás közvetlenül kihat a végtermék minőségére. Kevésbé egyértelmű tény, hogy a gyártástechnológia hatékonysága (korszerűsége) kedvezően hat a termék árára is. Így lehetséges, hogy a drágább alapanyagot felhasználó, magasabb minőséget képviselő Swedsteel termékek mégis versenyképes áron érhetőek el.

RENDSZERSZINTŰ MEGOLDÁSOK

MIÉRT FONTOS A RENDSZERSZINTŰ GONDOLKODÁS?

A csarnokok összetett épületszerkezetek. A kivitelezés költségét és időszükségletét, az épület tartósságát, valamint az épület funkcionális minőségét alapvetően meghatározza, ha annak minden eleme egy 25 éves tapasztalatra támaszkodó rendszerszintű gondolkodás, tervezés és gyártás eredménye. Mindezt pedig rendszerszintű minősítések támasztják alá.

SZÉLESKÖRŰ TERMÉKVÁLASZTÉK

MIÉRT FONTOS A SZÉLESKÖRŰ TERMÉKVÁLASZTÉK?

Ahogy nincs két egyforma üzlet, úgy nincs két egyforma csarnok sem. A különböző vállalkozások funkcionális és esztétikai igényei merőben eltérőek. Ezek az eltérő igények csak széleskörű termékválasztékkal szolgálhatóak ki megfelelő minőségben. Azt is mondhatjuk, hogy minél szélesebb körű a termékválaszték annál inkább a vállalkozásra szabható egy csarnok.

EGYEDI TERVEZÉS

MIÉRT FONTOS A TERVEZÉSBEN VALÓ SEGÍTSÉG?

Ön tudja milyen épületre van szüksége, a tervező az, aki ezt formába önti. Mi, a Swedsteel szaktervezőkkel az optimális műszaki kialakításban, az engedélyeztetési folyamatban, a kiviteli tervek elkészítésében már együtt dolgozunk, így a megvalósítási szakasz zökkenőmentes lesz.

PROFESSZIONÁLIS KIVITELEZÉS

MIÉRT FONTOS A PROFESSZIONÁLIS KIVITELEZÉS?

Hiába a kiváló termék és csarnok, ha a kivitelezést, nem tapasztalt, megbízható csapat végzi. A Swedsteel szakkivitelezői nagy tapasztalattal, nagy számú referenciamunkával bírnak, akikkel Önnek nem lesz semmi nehézsége. Cégünk, mint gyártó-beszállító és kivitelező koordinálja a teljes csarnoképítést és kivitelező partnereinkkel közösen garantáljuk a Swedsteel minőséget.

TELJESKÖRŰ MŰSZAKI TÁMOGATÁS ÉS SZAKTANÁCSADÁS!

MIÉRT FONTOS A MŰSZAKI TÁMOGATÁS?

Ha a tervtől a megvalósításig folyamatos műszaki segítséget kap olyan gyártótól, aki a tervezővel, a kivitelezővel és a saját gyártásával koordinálja és egyezteti a műszaki, technológiai részleteket az Ön csarnokán, akkor biztos, hogy minden információ megfelelő időben a megfelelő helyen lesz, így időt, pénzt spórolható és zökkenőmentes, sikeres csarnokot tudhat magáénak.

KÉRJEN AJÁNLATOT ÉS VEGYE IGÉNYBE
MŰSZAKI TÁMOGATÁSUNKAT MOST!

Referenciák

[[ gallery.title ]]

KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT ÉS KOMPLETT MŰSZAKI TANÁCSADÁSSAL SEGÍTÜNK ÖNNEK!

Kötelező mező
Kötelező mező Hibás e-mail cím
Kötelező mező
Kötelező mező Hibás telefonszám
Kötelező mező
Kötelező mező

Kép, vagy tervek csatolása


KÖNNYŰSZERKEZETES ACÉLCSARNOK SPECIALISTA - SWEDSTEEL

A minőség, a partnerség számunkra a legfontosabb szempont. Minőségi termékekkel, minőségi szakmai műszaki támogatással és tapasztalattal, széleskörű szaktervezői és szakkivitelező partnerséggel, akikkel már a kezdeti lépésektől a beruházóval csapatmunkában valósítjuk meg az egyre növekvő számú, legkülönbözőbb funkciójú, méretű csarnokainkat.

EGY FEDÉL ALATT A MINŐSÉGGEL!

Swedsteel-Metecno Kft.
+36 23 806 900 | info@swedsteel.hu
2051 Biatorbágy, Tormásrét utca 11.